16 april 2017

Laga instrument

Jag beundrar dem som bara söker sig fram kring en bil och dennes instrumentbräda. Hittar de där små clipsen, de små skruvarna och bänder loss en hel panel med sina bara fingrar. Hur gör de?
Jodå, jag har gjort det själv. Och misslyckats. Försökt hit de små knepen som gör att jag kan få loss en instrumentbräda och dessutom få loss den helt hel. Det brukar gå sådär. Att få loss den är inga problem. Det kan saknas någon klack som gått av eller skruv när den ska tillbaka som saknas men det brukar gå ändå. Men inte bli så bra. Inte alls så bra egentligen.
Jag kommer ihåg att jag vid ett tillfälle hade en bil där inte hastighetsmätaren inte fungerade. Jag tog loss. Och jag fick loss. Och jag felsökte. Vajern var för kort på något vis. Den fungerade i ett läge men inte i ett annat. Frustrerande. Till slut så fick jag den att snurra på något sätt men det tog tid förutan tid. Ett proffs hade behövts.
Nu var detta ett analogt problem men dagens "brädor" är ju oftast helt digitala. Då är man ju helt hjälplös. Då behövs sannerligen ett proffs.
Fördelen med det digitala är att de mekaniska felen minskar men samtidigt så blir man beroende av de som kan. Kanske lika bra det, tänker jag.
Detta är ett inlägg i samarbete med digasoft.se

Inga kommentarer: