22 mars 2017

Att köra elbil

Jag har nu loggat drygt 140 första problemfria mil med min Renault ZOE. Jag laddar hemma och jag laddar på jobbet och jag laddar där jag är. Det är faktiskt helt problemfritt tack vara den rätt så långa räckvidden på minst 20 mil.
Den är dessutom riktigt trevlig att köra med bra komfort, härligt drag mm. Att allt är nytt bidrar givetvis till upplevelsen. Att köra elbil är enkelt och skönt. Miljön är givetvis den största vinnaren.

DN gjorde en test med två elbilar som nu häcklas av Tesla club Sweden med rätta. Det verkar som att man går in för att hitta fel och problem, man kör förbi flertalet laddstationer för att välja en sämre osv. Läs gärna artikeln HÄR som Tesla har skrivit.
I den artikeln finns även en länk till en gammal artikel från 2015 där man testar "provkörning av bensinbil med samma mått som man testar elbilar. Det var riktigt lustfyllt att läsa den. Här kommer några citat:
"Medan man laddar elbilen bekvämt hemma varje natt för 2 kronor milen måste bensinbilen åka omvägar flera gånger i månaden för att tankas för dessa ockerpriser – utan undantag!"

"Så vi körde in till bensinmacken och öppnade tanklocket. Påfyllningsmunstycket påminner mycket om ett laddhantag, men det är inte elektroner som kommer ur den utan bensin. Bensin är en mycket cancerogen, illaluktande och brandfarlig vätska som framställs av sedan årmiljoner utdöda växter och djur. Sverige har ingen egen utvinning, utan bensinen måste importeras från andra länder. Flera av länderna som exporterar fossilt olja och bensin är politiskt mycket ostabila. Ett utav länderna med fyndigheter är dock vårt grannland Norge. Bensinen pumpas till en tank i bilen, som sedan kör omkring med ca 50 liter av den hälsofarliga vätskan skvalpande i den."

Inga kommentarer: