17 januari 2017

Detta med bra ljus

Jag är närmast fixerad vid ficklampor. Eller funktionell belysning kanske man ska säga. Jag vet inte hur många ficklampor och pannlampor som jag köpt i mina dar. Jag vill kunna ha en ficklampa på alla platser, alltid redo.
När det började komma LED-lampor så hände det ytterligare något. Det blev ljusare. Betydligt ljusare. Batterierna och ackarna räckte åtskilligt fler timmar med god och bra belysning. En helt ny värld öppnade sig. Jag köpte. Och jag använde. Helt plötsligt så kunde jag vara ute och skotta snö med en pannlampa och med dess hjälp kunde jag se bra i alla skrymslen och hörn. Eller när jag skulle meka med bilen så åkte samma pannlampa fram. Borta var alla de där handlamporna som bara gjorde en sak; de lyste i ögonen. De låg i fel läge. Och när man sedan tog dem i handen för att lysa på rätt ställe så blev det ändå väldigt mörkt när man skulle skruva.
Vad jag sett så använder inte bilverkstäderna pannlampor. Kanske har de bättre allmänbelysning och belysning under billyften men ändå...det måste ju vara betydligt lättare att kunna se, tänker jag.
Som tur är så finns det numera bra grejer att köpa för allt sorts bruk. Jag tycker trots allt att pannlampan är oslagbar. Där du tittar, där lyser det. Vad mer kan man önska?
Detta inlägg är ett samarbete med Prestandabelysning AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag gick in och tittade på din blogg eftersom du skrivit en fin kommentar till Jonna Jinton. Jag är faktiskt gift med en man som är fixerad vid ficklampor! Det är alltså sådana män jag fastnar för. Man lär sig hela tiden nya saker om sig själv. Ha det gott!
/Lena

Min tanke sa...

Haha, tack för din kommentar. Ficklampor är nog livets mening... typ.