10 december 2016

Redo för sommaren

Jag fick en åkgräsklippare som hade en del bekymmer. Jag såg det som ett lämpligt vinterprojekt att ha något att arbeta med under mörka vinterkvällar. Jag kunde ganska snabbt konstatera att det relä som skulle styra startmotorn inte fungerade. Och trots att maskinen är ca 20 år gammal så fanns det reservdelar att beställa. Ett nytt relä eller selenoid som den också kallas kostade kring 300:- När jag satt den på plats så startade motorn villigt på startmotorn.
Sedan har jag bytt olja, slipat knivarna, smörjt upp den lite allmänt, vaxat huven! och bytt batteri.
Idag blev det provkörning och allt fungerade bra.
Det ska erkännas att det kändes lite märkligt att köra ut på snön med gräsklipparen.
Så, nu är jag redo för sommarens gräsklippning.

Inga kommentarer: