7 december 2016

Måla huset

Ute är det nu minus 20 grader så att börja att håla huset är inte att tänka på. Vi målade dock huset i somras, eller det blev nog tre av husets fyra väggar totalt. Det gick rätt så bra men det är lite segt att göra jobbet på bara två personer. Det blir många penseldrag så att säga. Och när man ska klättra upp och nedför en stege så är det ytterligare ett tröttande moment.
Jag vill alltid måla uppifrån och ända ned och då kan man inte måla så många brädor på en gång utan det blir till att klättra upp och senan kliva ned för att göra färdigt hela vägen. Sedan flytta stegen och börja om. Som sagt tröttande.
Jag brukar tänka att en stege är perfekt för den går att flytta till ett mer exakt ställe än en stor och tung ställning som tar tid att montera upp och ned. Jag vill göra jobbet med att måla och inte att bygga ställning. Jag tror dock att jag lurar mig själv. Ett bra ställningsbygge med bra grejer betalar tillbaka sig rätt fort. Man är på plats direkt och behöver inte lägga energi till att springa upp och nedför en stege. Ska huset även skrapas så blir det ju ytterligare tids- och energivinst. Då kan man lämna stegen även där för att kunna skrapa och komma åt på alla ställen på ett bekvämt sätt.
Detta inlägg är ett samarbete med Ställning Karlskoga AB

Inga kommentarer: