8 december 2016

Friksvård

Jag tog mig en friskvårdstimme på mitt eget skogsskifte. Det är verkligen rogivande och läkande. Det är ju väl känt att skogen har en lugnande effekt på dagens stressade människor. Regelbunden tillvaro i skogen sänker blodtryck och skänker harmoni till människan.
Mitt mål för dagen var till en del att kolla på hur skogen har det men främst var det bara att komma ut en timme för att dricka en kopp kaffe. Små mål, små åtaganden. Det räcker så gott så.
Då det var ca två decimeter snö så kunde jag inte gå så långt heller. Det gjorde ingenting. En stubbe, ett sittunderlag och min kåsa räckte gott. Det kommer bra med plant i skogen kunde jag notera.
Jag drar mig till minnes en seriestrip ur Hälge när Edvin upptäcker att skogspriserna är höga just nu. Han mer eller mindre tvingar ut sin fru, Ellen med en vattenkanna för att var för sig vattna skogen. Ellen klagar och undrar om detta verkligen ska vara nödvändigt varpå Edvin svarar "Inga problem. 80 år går så fort."

Inga kommentarer: