11 november 2016

Vinterkaos

Det är vinter och det snöar. Det är inget ovanligt och det är bara att gilla läget. Man har varit med förr så att sägas. Ofta så gäller vinterfart för mig och den anpassat givetvis efter väglag och sikt.När det snöar kallsnö så blir det nästan alltid snörök. Det är ibland svårt att kunna ha på helljuset ty då ser man i princip ingenting. Det är inte heller läge att köra om en bil för då vet man att den bilen som man kör om är blind i upp till fem långa sekunder.Jag försöker att spana lite längre fram efter vägen. Vad händer där framme? När jag då ser ett möte med en långtradare så brukar jag kolla i backspegeln för att försäkra mig att det inte finns någon bakom mig, sedan saktar jag ned farten rätt så rejält och vid mötet så siktar jag in mig för att ligga så rakt på vägen som möjligt.
Inte styra, inte bromsa.
Det brukar bli helt vitt i två till tre sekunder. Man vänjer sig men visst känns det otäckt att inte kunna se vägen under en tid.
Så visst är det lite besvärligt men inte är det något kaos.
Då ska det till värre saker.

Inga kommentarer: