6 november 2016

Snön faller

Det brukar falla snö om vintern. Det är inte någon överraskning. Möjligen är det så för Statens Järnvägar som brukar titt om tätt bli stillastående men för oss andra så är det väntat. Att man sedan får uppmaningen via Stockholmsmedia att "sätta på vinterdäcken" är ju lite förvånande. Visst klarar man av att komma på det själv?
Själv blir jag tidigare och tidigare med att montera på vinterdäcken. Nog har det varit så att jag väntat och tvekat och därmed fått krypa fram med ånger i sinnet. Jag har väl inte velat slita på dubbarna helt enkelt men under en vinter så brukar det ju trots alla vara en hel del barmarkskörning under milda perioder. Lika bra då att börja köra in däcken med några hundra mil på barmark innan snön kommer.
Hemma på gården är allt klart för plogning. Traktorn reparerad för nästan 9000:- (dyrt), kedjorna på, snöskopan på, och snöslungan är på. Allt monterat.
Men jag brukar vänta. Nu har det kommit en decimeter och det är helt perfekt. När man går, kör bil och traktor på den decimetern så finns det nu bra förutsättningar för att få en bra plogbotten. Annars så riskerar man att spruta upp grus och annat långt upp på gräsmattan. Att ha en bra plogbotten borgar för att få en gynnsam vinterplogning.

Inga kommentarer: