19 november 2016

Köpa fonder

Jag har beslutat mig för att satsa en blygsam summa på fonder. Jag har en tusenlapp över som jag tjänat på lite annorlunda sätt och då tänker jag att den summan är på ett sätt gratis. Skulle jag förlora den eller att den skulle minska i värde så har jag liksom inte förlorat så mycket. Skulle den öka i värde så är ju det välkommet. Jag tänker skriva lite mer om hur det går, jag ska försöka lägga till en etikett så att jag själv och mina läsare kan följa den spännande utvecklingen...
Så.. detta med att välja en fond är ju som att kasta pil på en tavla för att se vart man ska resa.
Då jag är redo att tusenlappen kan förlora sitt värde så är jag också beredd att ta risker. Rätt så höga. Swedbank har en skala på 1-7 och om jag nu minns rätt så har den fond jag valt siffra sju eller möjligen sex. Den har stadigt ökat i värde när jag kollade på bankens sida men även på denna sida.
Jag valde medvetet en Japanfond. Många fonder placerar ju i USA men det känns nu rätt så osäkert med en ny blivande president och så.
Henderson Japanese Smaller Companies är alltså min fonds hela namn. Vad kan gå fel?

Inga kommentarer: