25 november 2016

En bra trädgård

Vi har en tydlig uppdelning här hemma. Min sambo gillar att gräva i jorden, skapa olika rabatter, plantera olika växter. Hon planerar gärna för detta och är också villig att jobba för att det ska bli snyggt, lättskött och praktiskt. Det blir det verkligen! Det brukar vara så att jag först i efterhand ser hur fint det blev. Snille och smak så att säga.
Jag själv gräver också gärna i jorden. Då handlar det om potatis, morötter, sallad och jordgubbar till exempel.
Bägge gräver vi och njuter av utseendet och frukterna.
Vi har en stor tomt som ger utrymme för så mycket mer. Vi har ofta talat om att både utveckla men inte överutveckla. Vi vill ha allt lättskött men inte att det ska vara för mycket vilket lätt leder till att man dras med dåligt samvete när man ser hur ogräset växer och växer.
I dagsläget jobbar vi bägge heltid. Det blir inte så mycket tid över till våra intressen. Men i en framtid rätt så nära inpå kommer jag att gå ned i tid. Det kommer att innebära mer tid till jord och skog. Och visst drömmer man om mer. Utekök, uterum, växthus orangerier...
Min tillvaro tillbringas till allra största delen inomhus. Det är ibland en plåga. Jag vill så gärna kunna vara ute, i alla väder. Att känna vinden, snön, solen är en förmån. Min förhoppning är att det ska kunna bli mer av den varan.
Detta inlägg är ett samarbete med Vansta Trädgård AB

Inga kommentarer: