16 november 2016

Den sista färden


Detta blev möjligen årets sista flygtur. Fältet var inte skottat men det har snöat betydligt mindre där, där så det var inga problem att ta sig upp. Tog dock ett stegs klaff för att förkorta startsträckan något. Vinter och tjock luft gjorde att det steg rätt så bra. Det blev en vanlig sväng över byn och havsbadet och stan. Efter ett tag så tyckte jag att oljetempen var rätt så hög. Inte onormalt men lite högre än vad jag hade förväntat mig så här på vintern. Jag slog om min brytare för att kunna visa utetempen och då visade den åtta grader plus. Nere vid backen var en till två minusgrader. Ganska tydlig inversion alltså. Det syntes på röken från fabrikerna och att det låg markdimma både här och var. Jag valde att avbryta turen lite i förtid då jag såg att dimman var på väg. Det är ju aldrig trevligt att landa genom ett mer eller mindre tjockt molntäckte.
En trevlig tur var det i alla fall, nästan helt stilla i luften.

Inga kommentarer: