7 oktober 2016

Solen levererar

Oktobersolen levererar mer än vad jag vågat hoppas på. I snitt 30kW per dag med en topp på 45kW. Det är verkligen över förväntan. Med dessa siffror så kan jag förvänta mig att det kommer att bli produktion under hela oktober om än sjunkande.
Igår kväll missade jag ett föredrag som jag gärna velat vara med på, men jag jobbade så det var inget val jag kunde göra.
När jag läser i den lokala blaskan om föredraget så känns det än mer rätt. Tyvärr så är det en plus-artikel som man måste vara prenumerant för att kunna läsa.
I alla fall så konstaterar föreläsaren Johan Ehrenberg att:
– Solen är en enorm rikedom och kraft om den används. Och solceller ska finnas så så nära konsumenterna som möjligt.
Ur miljöhänsyn så menar han att det är en lysande investering.
– Vill du inte vara med och förstöra jorden? Har du ångest över vilket klimat dina barnbarn ska växa upp i? Det finns en lösning – sätt upp solceller! Det är faktiskt så enkelt. Solcellsrevolutionen är här och alla som säger att det finns stora problem med solceller förlorar pengar på att den vinner mark, säger Johan Ehrenberg
Det känns bra även för mig. Jag gjorde ett skärmklipp på min produktion med fokus på miljövinsterna.
Det känns alltid bra att kunna bidra.

Inga kommentarer: