31 oktober 2016

Jakten på delar

Att ha och äga en bil som är lite äldre kan vara en utmaning. Dels så vill man inte lägga ut så mycket pengar på den då den inte är värd så mycket egentligen och sen så finns det en ständigt en oro kring hur länge den ska hålla och då är det ju inte lönt att köpa nya grejer till den, än mindre att lämna in den till en verkstad för reparation.
Jag har under åren försökt att göra mycket själv på bilen. Det har sparat mig många sköna tusenlappar även om det tagit lång tid att fixa till den i körbart skick. När det är dags för besiktning så är det alltid en vånda om den kommer att bli godkänd för ett år till eller inte. Blir den inte det så blir det till att fundera. Köpa nya grejer eller kolla vidare på begagnat.
Jag gillar att ha ett miljötänk i det jag gör. Jag går omkring och släcker lampor, jag kör lite långsammare, dvs håller hastighetsbegränsningarna, har satt upp solceller för egen elproduktion osv. Att då köpa billiga bilreservdelar som kanske är undermåliga begagnade originaldelar känns inte så bra. Att ta en stund vid datorn och kolla vad som finns på begagnatmarknaden känns alltid rätt. Det är också ett miljöarbete för mig.
Detta inlägg är ett samarbete med Autodemontering.se

Inga kommentarer: