30 oktober 2016

Detta med bilar

Jag har under de senaste veckorna spanat efter bilar. Är nöjd med den jag har men det kan ju finnas någon annan som är bättre. Möjligen. Jag har också gjort ett excelark och kollat på hur mycket bilen kostar. Det är närmast skrämmande hur mycket en bil kostar att ha och köra. Jag kör mellan 3- och 4000 mil per år. Alla kostnader inräknat samt en ständig omsorg om bilen gör att det drar iväg ordentligt ekonomiskt samt att det finns en mental bit i bilägandet som gör att det bitvis ligger en oro i botten då jag är så beroende av bilen. Skulle den strejka en morgon så står jag där med panik.
Jag hade ett tag en idé att köpa en riktigt billig bil för säg 5000:- som skulle stå där, avställd men besiktigad och körklar. Som en reservbil som snabbt kunde ställas på och fungera som reserv. Jag har nu förkastat tanken då den förmodligen kommer att stå under långa perioder, batteriet måste laddas, den ska provstartas då och då samt att den under vinterhalvåret inte skulle starta då den inte stått med motorvärmare igångsatt. Det måste finnas andra trygga sätt att få en bil snabbt, kan jag tänka.
Så, jag kör på med min gamla. 33000 mil. Hur länge ska den rulla?
Detta inlägg är ett samarbete med biluthyrning.nu

Inga kommentarer: