29 september 2016

Tre dagar ledigt

Det är alltid trevligt att kunna ta några dagar ledigt. Jag trivs med mitt jobb och känner nästan alltid inspiration och glädje.
Att då kunna ta en något längre helg känns trots allt inte helt fel. Torsdag-lördag blir det lediga dagar. På söndag går jag igång igen och jobbar då totalt sex dagar kommande vecka inkl söndag. Så brukar det vara. Lite ryckigt. Rätt många dagar i sträck och sedan lite längre ledighet i sträck. Och nu kommer vi till den mörka tiden med mycket jobb. Jag tycker att det inte är så farligt. Jag jobbar gärna lite mer under oktober och november, det finns ju inte så mycket annat att göra här hemma i alla fall inte utomhus om kvällarna.
Idag så har jag skruvat i min traktor. Jag har under säkert ett år haft en liten kylarvattenläcka som jag behöv fylla på då och då. Den blev större och större men eftersom det är sommar och varmt så har jag ju kunnat fylla på med bara vatten. Jag minns att det under en regnig period i juni blev lite akut. Jag for till skogen för att hämta hem ett vedlass men på vägen dit så såg jag att temperaturmätaren steg och steg... Just det. För lite vatten i kylare. Jag var tvungen att ringa till min sambo som lyckades hitta igen mig i skogen. När jag sedan fyllt på så fungerade allt som vanligt.
Idag så tänkte jag att jag skulle ta tag i detta speciellt då det i förrgår blev mer och mer vatten som kom ut, tyckte jag. Jag kollade på en kort kylarslang som jag tog bort och trodde att de var den som var problemet. Jag skaffade en ersättningsslang för hela 29:- och satte dit den idag. Trångt. Jag var tvungen att ta bort även kylaren för att komma åt. När jag monterat allt på plats så var det dags för provkörning. Det läckte fortfarande. Och nu kunde jag se att läckan troligen kom från vattenpumpens utgående axel. Och när jag sedan står där och kollar med motorn på rätt så höga varv så ser jag att det droppar diesel också. Det verkade komma från dieselpumpen. Inte bra. Inte alls bra.
Jag tappade liksom orken. Att fixa detta ensam kändes alldeles för svårt.
Jag kollade lite kontakter och det blev till slut så att jag körde iväg traktorn till grannbyn. Vatten stänkte hela tiden upp på vindrutan så jag trodde ett tag att det regnade. Min son kom och agerade taxi och nu står pärlan där för reparation. Det kommer att kosta tusenlappar men vad gör man. Utan traktor så stannar så mycket på gården.
Fortsättning följer...

Inga kommentarer: