29 september 2016

Solel

Det kan med all säkerhet komma att bli en hel del inlägg kring mina nyinstallerade solceller på mitt garagetak. Sedan nästan en månad tillbaka så producerar de för fullt, det vill säga när det är sol... Men även en mulen dag så tillverkas det en del kilowatt. Det känns riktigt bra.
Som mest har det gjorts strax under 70 kW och som sämst bara ett par kW. Det kommer ju att minska då mörkret och vintern kommer, givetvis.
På den sida där jag kan kolla hur mycket som produceras samt den totala produktionen finns det även intressanta uppgifter kring olika miljöfördelar som solcellerna och elproduktionen medför.
Tittar man på bilden till höger så ser man att jag har sparat en del CO2-utsläpp, har planerat ett träd samt att min produktion kan tända rätt så många lampor.
Överlag så känns det så bra med att vara microproducent. De sitter där på taket och jag behöver inte anstränga mig det minsta. De levererar hela tiden när det är ljust. Och jag inkasserar både pengar och miljöhänsyn.

Inga kommentarer: