29 september 2016

Bra grejer

Jag har nog alltid gillat friluftsliv. Att vara ute och möta naturen på dess egna villkor, känna vind och temperatur, terräng och alla förutsättningar utmanar både mig och människan tillbaka till vårt ursprung.
Således har jag tältat i billiga läckande postordertält. Vandrat med skoskav mil efter mil. Hållit mig i rörelse kvällarna igenom för att inte frysa vid baslägret innan det blivit dags att krypa in i tältet. Vidare frusit i den för lätta och för billiga sovsäcken och igen och igen kommit på att jag är en lågtempererad människa om natten.
Det slår mig gång på gång det jag redan vet men så lätt glömt. Det finns inga genvägar. Bra grejer kostar pengar. Men det behöver inte kosta alla pengar. Det handlar om att hitta rätt och hitta fram till det som fungerar. Bra och utvalt material är så viktigt. Det håller mig i rörelse, håller mig varm och inte minst, trygg.
Det handlar givetvis om prioriteringar i livet. Man kan inte köpa allt på en gång och alla har vi olika förutsättningar men man kan handla något. Och det ger mersmak. Då blir det liksom ingen fråga om man ska köpa billigt eller lite dyrare nästa gång.
Det ska jag komma ihåg. igen.
Detta inlägg är ett samarbete med Fritidsfabriken

Inga kommentarer: