31 augusti 2016

Ett framtida projekt

Jag har ofta tankar kring kommande projekt. Ett av dem är att på min jordbruksfastighet kunna bygga en hangar för mitt flygplan. Det skulle vara alldeles utmärkt att kunna ha det nära för att kunna utföra service och ha det under uppsikt.
Ett flygplan är ändå en rätt så stor farkost, drygt 10 meter i spännvidd mellan vingspetsarna och drygt 7 meter långt. Det är alltså en rätt rejäl byggnad som behövs.
Samtidigt som det egentligen bara är att ringa ett samtal och beställa så behövs det bra planering och eftertanke.
En rätt så svår nöt att knäcka är den port som ska kunna stänga in flygplanet. Den behöver vara minst 11 meter bred, gärna isolerad då det finns en tanke att kunna hålla några plusgrader under vintertiden.
Att själv bygga en bra port är inte det lättaste och jag undrar om byggföretagen har den kompetensen? Då har jag lärt mig att man nästan alltid ska ta hjälp av de som kan. Det blir alltid bäst. Man får de bästa råden och den bästa produkten. Därför blev jag glad när jag hittade ett företag som har just en port som är 11 meter bred. Även om det inte är stor marginal till vingspetsarna så borde den räcka till.
Intressant. En pusselbit till kan läggas till mitt projekt.
Detta inlägg sker i samarbete med Nergeco AB.

Inga kommentarer: