23 augusti 2016

Byte av panna

Jag hade en plan att byta vedpanna i sommar. Den nuvarande börjar lita mot sin ålders höst och jag ansåg att det nog skulle vara läge att byta ut den mot en lite modernare och mer effektiv. Och då tänkte jag att ett pannbyte under sommaren är att föredra. Annars så har de väl en förmåga att gå sönder på juldagen som min gamla granne rörmokaren brukade säga.
Nu blev det inte så. Sommaren har inneburit fler utgifter än beräknat så jag låter pannan få tjänstgöra ett år till. Men sedan får det vara bra. Jag hoppas att den kommer att överleva juldagen ett år till så att säga.
När man ska välja en ny panna och installation så har jag lärt mig att det lönar sig att fråga och ta hjälp av ett proffs. Det blir alltid bättre. Några av mina kompisar har med hjälp av varandra, Google och YouTube själva installerat sina. Min känsla är att det må ha varit en billig installation men inte alltid den bästa.
Under vintern ska jag kolla på vilket panna som passar mitt behov bäst och även vilken storlek som kan rymmas i mitt rätt så lilla pannrum.
Det är alltid ett intressant och trevligt jobb. Men jag väntar ett tag. Till efter jul.
Detta inlägg är ett samarbete med Rörassistansen i Storstockholm AB

Inga kommentarer: