26 augusti 2016

Beställning som gick fel

Jag beställde en vara från ett företag. Det kostade lite över 4000:- När jag fick paketet så insåg jag att jag inte fått allt jag beställt. Viktiga saker fattades. Nåväl, allt kan ju hända så jag mailade och frågade. De bad om ursäkt och jag skulle få det som saknades.
När detta kom så fick jag allt jag beställt första gången. Jag fick det jag efterfrågade men också det jag inte beställt. Efter ny mailkontakt så fick jag veta att det skulle finnas en retursedel på paketet. Jag ombads att skicka tillbaka en del av paketets innehåll.
Ny mailkontakt där jag ondgjorde mig över den uppkomna situationen. Jag beställer en vara eller flera varor. Jag får inte det jag beställt. Jag får varor skickade till mig men för mycket av det jag beställt och ska skicka tillbaka det jag inte vill ha. Inga ursäkter. Och jag undrar om det inte hade varit smartare att vid leverans plocka ut det som jag inte skulle ha?
Jag har inte fått några instruktioner annat än när jag frågat via mail. Vad hade hänt om jag behållit allt?
Nu måste jag alltså packa ett paket och köra iväg det till DHL som sköter leveransen.
Surt!

Inga kommentarer: