16 augusti 2016

Beredare

I mitt stora garage så har jag vintervatten indraget. Det var min pappa som lät gräva in vatten på frostfritt djup från gårdens gamla brunn. Det har under åren fungerat mycket bra. Vi använder vattnet till trädgård, bilar och som dricksvatten. Det är även fint när det är kallt utomhus att kunna ha vatten i sitt garage.
Tyvärr så är det bara kallvatten. När man ska tvätta händerna till exempel så blir det rätt så kyligt när vattentemperaturen ligger på några få plusgrader.
Under sommaren så har jag börjat fundera på att montera in en varmvattenberedare och kunna få varmt vatten till händer och annat. Det skulle verkligen kunna kännas som en lyx men det skulle också vara en lyx som snart blir vardag.
Jag hittade av en slump en lösning där det finns en värmepump inbyggt i beredaren. Det gör ju att man använder modern teknik för att göra varmt vatten. Det sparar energi då man nyttjar omgivande varm luft till att tillverka varmt vatten.
Alla vet ju att det går åt mycket energi till att på traditionellt sätt tillverka varmvatten via en elektrisk beredare. Detta tror jag i många hushåll är en dold kostnad som man inte riktigt räknar in. Man kan satsa rätt mycket på att byta fönster och tilläggsisolera men glömmer varmvattentillverkningen. Det känns riktigt roligt att det kommer ny teknik som på sikt kan spara pengar.
Detta inlägg sker i samarbete med Indol AB

Inga kommentarer: