2 augusti 2016

Att fiska

Jag har under åren fiskat ganska sporadiskt. Från barn- och tonårens metande medan kattan strök sig mot mina ben för att få äta färsk och sprattlande Mört till att kasta med kastspö för att ta sig en gädda eller sik.
Jag får ofta frågan om jag ska fiska när jag åker till min stuga i fjällen. Svaren blir; kanske. Jag har nog inte riktigt det rätta intresset. Eller så har jag inte de rätta grejerna?
Jag minns en rätt så lång jobbresa tillsammans med min förre chef. Vi skulle tillbringa över två timmar i min bil på väg hem. Lite försiktigt frågande jag om han var intresserade av fiske? Sedan pratade han mer eller mindre konstant i två timmar medan jag hummande och frågande fascinerades över hans glöd och passion. Flugfiske det är något alldeles speciellt lärde jag mig.
Kanske är det så för mig. Jag har ett gammalt kastspö som riskerar att gå av varje gång jag använder det. Jag har metspö gjort av en lång och smal björk och har stannat kvar på meta-Mört-stadiet.
Det finns mer att upptäcka. Och jag tittar avundsjukt på de kompisar som beställer en helikopterresa upp till fjällen för att under några dagar bland glada kompisar fiska och ha det gott.
Detta inlägg är ett samarbete med EL-GE Sportfiske. 

Inga kommentarer: