29 juli 2016

Mina möbler

När jag tänker på möbler så tänker jag funktion. Många andra tänker design och inredning. Det mest dråpliga jag sett är att det ska ligga tre kuddar i olika färger och design på en stol för att de passar så väldigt utmärkt just där. Tre kuddar på en stol. Då kan man inte sitta på den stolen. Det ser säkert snyggt ut men är inte vidare praktiskt. Jag vill kunna sitta på mina möbler. De ska, för mig, inte i första hand vara en inredning som ska se snygg ut.
En fåtölj ska vara skön att sitta i. När jag tänker på fåtöljer så är det just det. De ska vara sköna att sitta i. Färgen och tyget är mindre viktigt om än inte oviktigt. Jag kollade lite på http://www.azdesign.se och där verkar det finnas praktiska och sköna möbler för lite av varje.
På mitt jobb har vi ofta konferens i vår konferenssal. Stor och praktisk. Whiteboard, kanon i taket och ett bra fungerande trädlöst ljudsystem. Ventilation, ljus och trevlig lokal helt enkelt. Men inget bra ståbord. Nej, vi har ett lågt bord för föreläsarens dator. Den får böja dig ned varje gång den stressigt ska navigera dig fram till USB-minnets mapp för att hitta rätt powerpoint. Opraktiskt och inte användarvänligt. Vi borde helt enkelt köpa oss ett bra och lite högre bord som kan plockas fram vid behov. Gärna hopfällbart så tar det mindre plats i förrådet där alla annat ska rymmas.
Detta inlägg görs i samarbete med AZ Design AB

Inga kommentarer: