14 juli 2016

Elda med ved

Jag ledar med ved. Vart jag än kommer så brukar jag vilja elda. Ute eller inne. Hemma har jag en vedpanna med tillhörande acktankar som gör att jag inte behöver elda så ofta. På sommaren så räcker det med en gång per vecka för att kunna ha varmvatten till familjen. Vintertid blir det givetvis lite annorlunda så blir det eldning varje dag. Det är ekonomiskt och trevligt och jag njuter ofta något minut till jag jag står i duschen. Jag gör det för att jag vet att det inte kostar mig något extra i uppvärmning.
I köket har vi en klassisk gammal järnspis som vi kan elda i när det snabbt behövs extra värme på vintern. Inget går upp mot att kunna värma sig om ryggen när det är lite kyligt i köket.
På stugan i fjällen är det också vedeldning som gäller. Här är det bara till att elda för att värme. När det är minusgrader inomhus så blir man fort motiverad att sätta igång och elda. Två järnspisar står för uppvärmningen och man har faktiskt det man gör med att hålla dem brinnande. Det är en trevlig och mycket avkopplande syssla.
Det jag inte än har är en vedeldad kamin eller för den delen en mer modern köksspis. Det vore grejer det att ha i stugan. En bra grej med en sådan skulle ju vara att man kan se elden genom en glasruta. Det kan jag inte nu med de olika spisarna som jag har.
Detta inlägg är ett samarbete med Narvells AB

Inga kommentarer: