21 juli 2016

Detta med golf

I mina unga dagar så brukade jag titta på golfprogram. Göra Zachrisson förklarade med stor och lågmäld inlevelse hur om bara bollen rullat ett varv till så hade den gått in i koppen. Hur Seve Ballesteros utslag på det nionde hålet skulle vara helt avgörande och så vidare. Man drogs med och tyckte nog att det var en rätt så intressant sport. Sedan har det liksom dött ut. Annat i livet har tagit över och jag har följt golfen på avstånd. Visst noterade jag att Henrik Stenson vann British open här för någon vecka sedan och kan imponeras av den bedriften.
Att sedan några av mina bästa kompisar blivit närmast uppslukade av sporten och utövar den frekvent har noterats. Jag har givetvis fått frågan av dem om jag inte skulle vilja börja själv? Men, nej. Inte det också. Kanske har jag värjt mig för att våga börja. Jag tror nämligen att jag skulle dras in i det med hull och hår. Köpa hela konceptet med kläder, material, kurser och kanske till och med resor. Ty man kommer ju ut. Det är fina anläggningar och jag kan gissa att en stor del av golfandet är naturupplevelsen och inte minst kamratskapet.
Vem vet, en dag kanske jag står där och tittar ned på en vit boll.
Detta inlägg är ett samarbete med MorkiGolf.se

Inga kommentarer: