2 juni 2016

Utemöbler

Vi saknar utemöbler. Eller, vi saknar inte utemöbler egentligen men de håller på att vara riktigt slitna och till en del farliga att sitta i. De kan braka ihop när som helst. De har fått några år på nacken och då det stått ute i ur och skur så blir det ju så att trots en del behandlingar så ruttnar träet upp och metallen rostar.
Den eviga frågan är nu om det ska vara plast eller trä och dynor eller inte dynor. Färger eller inte färger.
Vi har en gammal grupp med tydligt retroinslag som nog skulle gå att sälja men jag vet faktiskt inte om jag vill. Den har hört till min mormor och morfar och är liksom en del av gården. Det kan bli så att vi flyttar den ned på gräsmattan där det kommer att skapas en ny uteplats med en enkelt utekök och en liten altan att sitta på. Det betyder att vi då kommer att ha tre uteplatser... Fram, bak och på gräsmattan. För alla temperaturer och sollägen.
Och då behövs det som sagt skaffas nya utemöbler. Vi har även talat om att det behövs ett parasoll. Det blir nästan ett måste. Jag själv är känslig för värme. Om det blir för varmt så loggar jag helt enkelt ut och allt blir jobbigt. Men med ett parasoll så blir det genast lättare att kunna njuta av den svenska sommaren.
Detta blogginlägg är ett samarbete med Mellby Garden AB

Inga kommentarer: