19 juni 2016

Rakapparater

Jag har nästan alltid rakat mig med en rakapparat. Slätrakad. Någon period i livet försökte jag att använda hyvel men min hud är för känslig eller så hade jag dålig teknik då jag alltid fick flera sår i ansiktet som sved och gjorde ont. Inget för mig alltså.
Nästan hela livet har jag också använd Philips rakapparater men när den gav upp för ett drygt år efter ha tjänstgjort i åtskilliga år så tänkte jag att det kunde vara dags att förnya sig. Så jag köpte en Braun. Annan teknik och annat sätt att raka sig. Nu har jag under vintern testat denna apparat och är inte nöjd. Jag tycker också att den under den senaste tiden blivit slö. Man får gnugga och gnugga. Hög volym och en rätt så komplicerad trimsax var andra nackdelar.
Nu är jag då tillbaka i det trygga hörnet och har köpt mig en Philips igen. Den känns bekant. Följer huden, bra trimsax och ett betydligt behagligare ljud. Dessutom är det sköljbar, dvs lätt att rengöra.
Skönt att ha hittat rätt igen. Nu ska jag aldrig mer byta...

Inga kommentarer: