14 juni 2016

På tur

Nu är den bästa tiden då man kan planera sin fjällvandring under hösten. Det är sannerligen ett nöje att sitta med en karta och kolla vilket område man ska bege sig till och hur lång turen ska vara.
För mig som vistats i fjällen flera gånger så har jag kommit bort från det att det alltid verkar vara bäst längst bort. Jag nöjer mig numera med en kortare tur med en eller ett par övernattningar. Vägen är målet så att säga. Det finns så mycket att uppleva i närheten och man behöver inte gå så långt för att kunna uppleva verklig fjällnatur.
Under alla år så har jag använt mig av Trangias utekök för matlagning och kaffekokning. De har fungerat riktigt bra. Men när man ska koka en soppa eller att maten ska hållas sjudande så brukar det bli problem. Den medföljande brännaren har mest ett läge som antingen är av eller på trots att det finns ett läge med sparlåga om oftast inte stämmer så bra. Jag har nu börjat fundera över att köpa mig ett mer avancerat kök med steglös justering av lågan. Det finns verkligen mycket att välja bland. Gas, eller bensin, eller fotogen.
Valen är många och det är trivsamt att kolla in vad som finns. Och drömma lite. Det har sin plats det med.
Detta inlägg är ett samarbete med GetCamping.se

Inga kommentarer: