27 juni 2016

Längta bort och hem

Jag har inte rest speciellt mycket i mina dagar men några resor har det väl ändå blivit. USA, Tanzania och en del i Europa. Ibland har jag funderat på att bara ta en sista minuten-resa och fantiserat om att åka till flygplatsen och med tandborsten i ena fickan och passet i den andra hoppa på första bästa resa ut till någonstans i världen. En flygstol med ett okänt boende framför sig. Det löser sig alltid har jag tänkt. Tagit en taxi på flygplatsen och bara frågat efter ett "billigt hotell".
Det har aldrig blivit av. Det där som kallas Livet med plikter, jobb, fritid och andra uppdrag har alltid fått gå i första rummet.
Det har kanske varit ett misstag. Kanske skulle man våga lite mer, kastat sig ut och prövat sina vingar på ett nytt sätt. Vågat upptäcka det nya och annorlunda, en ny kontinent, ett safari, en båtresa eller en lång bussresa.
Jag tror att det handlar om att bestämma sig. Planera, spara och bestämma sig. Först då kan det bli av. Att bara fantisera och drömma lite gör ingen resa. För om man verkliven vill så kan det bli av.
Så...det får bli så. Planera och planera igen. Och spara. Och längta. Och resa.
Detta blogginlägg är ett samarbete med Rosa Bussarna

Inga kommentarer: