24 maj 2016

Ordning och reda

Jag äger ett ultralätt flygplan, förkortat UL. Det finns flera fördelar med att äga och flyga ett eget flygplan. En av dem är att man får under vissa förutsättningar göra en del av underhållet själv.
Det gör att jag hittar inspiration till att förändra och förbättra. Det gör mig också kreativ till att söka på nätet efter olika saker som kan möjliggöra just den där lösningen som jag söker efter.
Jag köpte mitt flygplan av en kompis som byggt det färdigt utifrån en byggsats. Det var ett bra och fint bygge. Ändå så ville jag förändra en del, så under förra vintern så beslöt jag mig för att ta bort en del instrument och även sätta dig några nya. Det visade sig inte vara helt lätt. När jag efter stort besvär försökte kika in under instrumentbrädan så såg jag en hel del kablar. Alla vita. Hur kan det vara möjligt? Alla endast vita. Plus, minus, signal: vita.
Att komma åt för att mäta upp var inte lätt, inte heller att kunna följa en kabel vart den ska eller vart den kommer ifrån. Jag minns att det vid ett tillfälle inte fanns någon annan möjlighet än att dra en helt ny uppmärkt kabel via automatsäkringen till mitt nya instrument.
Denna obefintliga märkning kommer givetvis från leverantören och att det dessutom var dålig kvalité på både hölje och trådar gör att det för mig inte känns som flygkvalité.
Detta blogginlägg är ett samarbete med Partex Marking Systems AB

Inga kommentarer: