13 maj 2016

Död i hönsgården

En väldigt död höna...
När jag kom hem härom kvällen och körde förbi min hönsgård så såg jag i ögonvrån att allt inte stod rätt till. Grinden var öppen och visst var det också rätt mycket fjädrar på marken?
Jag började genast ana oråd.
Det visade sig stämma. Inne i hönsgården var det fjädrar överallt och tre hönor låg döda nätt invid stängslet. Något djur hade alltså under dagen tagit sig in och jagat livet ur hönsen. Riktigt tråkigt!
En höna hade klarat sig, då hon troligtvis låg inne i hönshuset för att lägga sitt ägg för dagen.
Men tuppen var borta. Till slut hittade vi den under bagarstugan tack vare vår spårhund. Tuppen var sargad i baken och kunde inte gå. Han drog sig längre och längre in under huset omöjlig att kunna nå. Han självdog också dagen därpå.
Jag lade ut frågan på ett forum på Facebook för att få lite råd och idéer om vad som kunde ha hänt. Allt från räv till hund kom upp. Jag börjar nu mer och mer tro att det ändå var en lösspringande hund som tagit sig in under hönsnätet och sedan tryckt sig ut på ett annat ställe.
Hur som helst så känns det tråkigt att förlora en fin flock hönor som jag varje dag skött om i ur och skur. De hade just börjat gå ute och såg ut att trivas så bra tillsammans.

Inga kommentarer: