5 april 2016

Tre intressen

Jag brukar säga att jag har tre intressen som alla börjar på bokstaven F. Det tredje intresset är Friluftsliv. Åtskilliga gånger har jag längre eller kortare perioder vistats i fjällen på fjällvandringar och läger. Och så många gånger har jag varit missnöjd med min utrustning. Det slår mig gång på gång hur illa det är att välja fel, och tänka att det räcker med det ena efter det andra plagget som kanske inte håller måttet riktigt.
Det kan handla om underställ som mer kyler än värmer, om regnjackor där man blir mer blöt inifrån än utifrån eller förstärkningsplagg som gjort att jag frusit på kvällarna. Jag har vandrat mig igenom kvällar vid mitt basläger för att kunna hålla värmen väl medveten om att jag är en frusen typ. Men när det blåser och man inte vill gå och lägga sig kl 19 så har man inget val. Du vet kanske den där känslan när man upplever att fukten som kommer från kroppen inte kommer ut utan blir till ett våtvärmande omslag och gör att du fryser mer och mer. Ventilerade bra kläder som vädrar ut fukten från huden och håller dig varm och  är så viktiga.
Jag vet det, alla vet det hur viktigt det är. Därför tänker jag varje gång på väg hem från en vandring att nu, nu ska det handlas.
Detta blogginlägg är ett samarbete med fritidsfabriken.se

Inga kommentarer: