11 april 2016

Patrick Ekwall

Patrick Ekwall skrev en intressant krönika i Expressen i lördags. Den handlar bland annat om att han anser att vuxna idrottsmän beter sig som dagisbarn i en sandlåda. Hur de filmar för att få egna fördelar i en matchsituation och hur man skyller på varandra och snackar sig till fördelar i spelet och varför man håller på så.
Hur en del fotbollsspelare faller ihop när en hand kommer för nära utan att det ens tar trots vetskapen att i varje i repris så syns det så tydligt att man fuskar.
Jag tycker det är en bra krönika som belyser ett intressant fenomen. Hur en del vuxna män blir som barn och skriker "du är dum" och får till svar "du är dummare".
Det mest intressant är kommentarerna på Facebook. De vänder sig i stor utsträckning mot Patrick själv. Man menar att han har synts för lite så nu måste han skriva något så att han får sin berättigade uppmärksamhet tillbaka, han förstår inte spelet och dess oskrivna regler, han borde inte vilja synas så mycket osv.
Jag kan undrar vem som är vuxen här. Är det inte så att de som skriver dessa kommentarer sällar sig till de idrottsmän som i spelet beter sig som små barn?
"Skriv inget dumt om vår idrott för då är du bara dum. Jättedum".

Inga kommentarer: