19 april 2016

Lampor med ljus

Jag har nog alltid gillar lampor. Att kunna se bra, att kunna ha koll på vad man gör med bra ljussättning är så viktigt. Ofta har jag haft pannlampa på mig när jag ska göra vissa saker till exempel att meka med min bil. Det finns ju inget mer irriterande än att ha en handlampa eller en ljusstav som man både ska hålla i och samtidigt ha minst två händer fria. Att då ha en pannlampa som lyser dit du tittar är ju perfekt. Likaväl så kan man mitt i vintermörkret använda en sådan för att kunna se när du skottar snö, eller håller på med ved eller kör traktor. Det är en riktigt bra uppfinning.
Överlag så gillar jag ficklampor. I min stuga och i hemmet vill jag alltid kunna ha tillgång till en bra ficklampa. Ofta tar jag fram den när jag ska söka efter något i en låda eller i en mörk garderob. Jag vill inte famla, jag vill kunna se!
När jag monterade tre extraljus med Xenonljus på min bil blev det riktigt trevligt. Jag kör nästan 4000 mil per år ofta efter långa mörka vägar. Det finns givetvis en hel del vilda djur som alltid är svåra att upptäcka i tid. Med dessa kraftiga strålkastare finns det en större chans att upptäcka faror efter vägen lite tidigare.
Detta inlägg är ett samarbete med Prestandabelysning.se

Inga kommentarer: