4 april 2016

Framtida planer

Jag håller som bäst på med att begära in offerter kring att montera upp solceller på mitt garage. Det är en trevlig syssla. Jag har nu sänt iväg flera förfrågningar till olika företag som levererar och monterar upp dessa. Det handlar om en rätt stor investering då de förväntade solcellerna ska kunna producera ca 10kW på ett år. Jag får in olika förslag från de olika leverantörerna. Ett är att de löser allt med montering och inkoppling och tar ansvar för allt kringarbete. Ett annat är att de ber mig kontakta en lokal snickare och elektriker som monterar och igångsätter allt. Och ett tredje är att jag sätter upp allt själv, drar kabel, tar kontakt med elbolagen och till sist kontaktar en elektriker som gör den sista inkopplingen mot nätet.
För att kunna montera solcellerna så behövs i alla lägen en ställning då det är ca fyra meter upp till takfoten längs ned. Att kunna sköta allt via en stege är både olagligt och farligt. Varje panel väger ca 20 kilo så annat än en ställning är inte att tänka på.
Så, just nu är jag i väntans tider för att få in offerterna och sedan blir det ett digert jobb med att välja ut det mest fördelaktiga alternativet.
Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Ställning.se

Inga kommentarer: