13 mars 2016

Överkörd skog

Jag tog mig en skidtur i det fantastiska vårvintervädret. Det slår mig att jag mer och mer tycker att mars är det nya april. Den nedåtgående solen värmde min kind med sina sista strålar.
Turen gick över mina egna marker uteslutande. Min skog, min myr och min åkermark.
Bedrövad ser jag igen att någon kört skoter över min skogsmark och mitt hygge. Nyplanterad skog, en på bilden ca 6-årig välväxande tallplanta som blivit överkörd och gått av. Och jag funderar bedrövat över att det bakom en tallplanta finns en person. Någon som satsat pengar, tid, engagemang och känsla. Någon som vårdat sin skog med förhoppning om att någon närstående i framtiden ska få tillgång till kraftfull inkomstbringande väl förvaltad och omhuldad skog.
Det må vara bara några plantor som förstörts men det gör ont i mig när min omsorg av det jag fått får sig en törn och förstörs.
Ogilla!

Inga kommentarer: