29 mars 2016

Kolla bryggan

Vid min stuga i fjällen så byggde jag för ett några år sedan en brygga. Den har fungerat bra under två somrar.
Under påskhelgen upptäckte jag dock att något har hänt. Den lutar. Troligen så har ett av fundamenten gett vika och behöver ses över. Bryggan ligger vid en reglerad sjö vilket betyder att i slutet av maj så är det inget vatten i viken. Då är det mycket lämpligt att göra en del underhåll då man kan gå på botten så att säga.
Problemet är att vattnet kommer tillbaka rätt så snabbt när kraftbolaget stänger dammluckan. Och att veta och passa in detta tillfälle är inte helt lätt. Det ska vara just när isen och snön har smält och när inte vattnet kommit tillbaka.
Jag minns tillbaka när jag byggde bryggan och skulle gjuta på botten. Dagen efter så började vattnet stiga men betongen hann precis brinna ihop lagom innan vattnet kom.
En kamera vore perfekt. Tänk dig att kunna sitta hemma vid brasan och kolla in senaste läget uppe vid bryggan och planera med kort varsel en resa för att kunna göra underhållet. Då skulle man kunna komma upp i precis rätt tid. Nu har besöken de senaste åren varit en ren chansning.
Detta blogginlägg är ett samarbete med Övervakningsbutiken.se

Inga kommentarer: