17 mars 2016

Identitet

Att hitta sin identitet är viktigt för alla människor. Att veta vem man är och vart man hör till. Att ha sitt sammanhang och att få känna sig behövd. Att höra till ett sammanhang och att inte behöva vara ensam.
Föreningstanken är en god sådan. Här får man mötas och träffa likasinnade personer som valt att engagera sig för en sak, en syssla eller en rörelse. Ofta behövs i detta sammanhang samlande symboler som gör att det tydligt syns vad man håller på med och varför. I det ligger också att placera ett varumärke som gör PR för sin verksamhet.
Det är bara att titta sig omkring. Kolla in på kläder, glasögon, klockor, bilar etc. Det finns överallt. Mer eller mindre stolta visar vi upp oss med det vi har på oss. Vi skaffar oss en mugg med det rätta hockeylaget, trycker tröjor för att hitta en synlig yttre identitet eller köper skor, väskor och halsband från ett känt varumärke.
Kanske är det så att vi människor behöver få tillhöra en skara och att det är mindre viktigt om man samlar frimärken, går på på gymmet eller flyger ballong. Samhörigheten och att kunna visa andra på den kommer i första rummet.
Detta inlägg är ett samarbete med Rochette promotion AB

Inga kommentarer: