17 februari 2016

Vintertid

Vintertid råder fortfarande. Under vintertiden så är motorvärmare frekvent använt till våra bilar. Man kan ibland höra att en del bilar som körs i södra Sverige inte är försedda med detta uttag. Här i norr så räknas en bil utan motorvärmaruttag och kupévärmaruttag som att den inte är färdigbyggd. Det är alltså ett måste.
Varje dag står åtskilliga bilar fastbundna vid sin stolpe och tankar ström till värme i motor och kupé.
I morse och även igår så stötte jag på ett problem som, visade det sig, jag haft förut när jag tänkte efter.
Uttaget till min sambos bil hade frusit och kabeln gick inte att få in. De var fullt av is. Det kan bli så när snön smälter från bilen och när snö yr in i uttaget trots att det är försett med ett lock.
Jag fann snabbt på råd genom att hämta värmepistol som snabbt tinade upp uttaget.
Så var det igår och så är det idag. Jag kom då på att jag haft samma problem i min egen bil under fjolåret. Där saknas även locket så det är fritt fram för all snö att tränga in. Då borrade jag ett hål i underkant av uttaget så att smältvatten kunde rinna ut. Sedan dess, fortfarande utan lock, har jag inte haft några problem.
Det blir nog till att borra även i min sambos bil känner jag.
Enkla lösningar i en vintervardag i norr.

Inga kommentarer: