9 februari 2016

Snön faller

Jag får väl ändå säga att det är en rätt så normal vinter här i norr. Ömsom kallt ömsom något töväder. Jag skottar snö med min trogna BM 430 som fyller gårdens behov precis lämpligt.
Snöskottningen idag gick inte helt lätt. Det var inte mycket snö som fallit men ute vid väginfarten var det en liten större plogkarm som jag tog bort. När det blir kramsnö så fungerar inte traktorns snöslunga så bra utan den för mest fram snön utan att mata in och spruta iväg den.
Då det är lite snö så är det inga problem men om det kommer en decimeter eller mer blötsnö så blir det lite mer kämpigt.
Nu ska det komma mer snö framöver - det är ju fortfarande vinter - och då kan jag hoppas att det blir någon grad under nollan, då kommer min traktorskottning att gå problemfritt.

Inga kommentarer: