10 februari 2016

En höna mindre

Ikväll var jag tvungen att avliva en av mina hönor. Jag vet väl att höns inte är så rationella eller snälla med varandra. De äter gärna där de tycker att det finns mat.
Jag har under några dagar sett att en höna, min svartvita favorithöna haft några sår i baken. Det läker har jag tänkt.
Men idag så låg hon inne i sitt reda och ville inte först gå ut när jag kom med maten. Hon har dött, tänkte jag. Men till slut så kravlade hon sig ut men kunde knappt gå. Jag gick ut för att hämta mer vatten till dem och när jag kom tillbaka in i hönshuset då höll två hönor på att hacka henne i baken där hon låg försvarslös. Så tråkigt. Jag tog fram hammaren och och tog ut henne för avlivning.
Lite besviken är jag på de andra damerna som är så elaka med varandra även om jag vet att det är instinkt som styr. Det kan också vara så att de lider av någon sorts brist. Jag ska testa att köpa blodpuddning och ge dem, det kan i alla fall inte skada att de får lite extra näring, de små irrationella liven.

Inga kommentarer: