1 februari 2016

En dag i skogen

Det skulle bli en dag i skogen. En ledig dag. Bra väder, inte alltför kallt. Min tanke vara att fortsätta med att hugga lite ved och samtidigt köra hem den med skoter och stötting.
Skotern har varit lite svårstartad men gått som en klocka när den väl kommit igång.
Nåväl, den fick stå inne i värmen och startade något motvilligt. Noteras att när man dragit i snöret 20 gånger så är i alla fall min puls rätt så hög... Med andra ord så är det inte så svårt att få upp kroppstemperaturen.
Väl framme i min lilla skog så gick det som en dans med motorsägen. Jag högg väl fem-sex träd och beslöt mig för att köra hem dem direkt. Kände mig ju lite osäker på den gula skotern.
Nej och nej. Den vägrade. När man dragit 40 gånger i snöret växelvis med vänster och höger arm så är man ännu tröttare och ännu varmare.
Förutseende nog så hade jag tagit med mig en tändstiftsnyckel och en liten sprutflaska med bensin. Så brukar jag göra när skotern ska igång efter en lång sommar. Då brukar den ha tappat sugen och för att få upp den... dvs kunna få i sig lite bensin, så brukar jag skruva loss ett eller bägge stiften och spruta in bensin direkt i cylindern. Då brukar den gå igång efter en tre-fyra försök.
Samma procedur nu alltså. Den tände lite smått och jag sprutade in mer. Inget liv. Här stod jag alltså med ett lass ved på stöttingen och med en skoter som vägrade.
Jag drog och drog och till slut började den tända lite så smått. Sur. Tio drag till och den tände på nästan varje ryck. Tio drag till den den startade under protest och gick sedan så fint på tomgång.
Det blev till att köra hem vedlasset och sedan köra in skotern för vidare funderingar.
Själv körde jag in mig i huset, helt slut. Den ledig dagen blev sedan just ledig. Skönt det med, trots allt.

Inga kommentarer: