4 februari 2016

Bildäck

Det råder vinterväglag. Det är helt normalt och är precis som det ska vara. Isiga vägar blandas med snöiga vägar. Framkomligheten är för det mesta god och halkan har inte varit så besvärlig i vinter tack vare kylan. Jag pendlar varje dag totalt elva mil så jag har lite erfarenhet av att ligga efter vägen.
Det blev 3600 mil 2015.
Att ha bra däck är en självklarhet men ändå så kan det i vissa lägen bli mer eller mindre besvärligt. Det jag närmast tänker på är att det ofta bildas rätt så djupa spår eftersom de flesta kör på samma ställe efter vägen. Tänk om vi kunde hjälpas åt och köra på lite fler ställen på vägen och inte alltid hamna i samma? Det skulle spara en del dubb eftersom det ofta är ren asfalt i botten av spåren, det skulle även spara en del av vägen. Det är inga svårigheter att till våren se vart dessa spår har gått då det är samma spår även i asfalten.
Jag försöker ligga mellan dessa spår. I morse så blev det ett litet tillbud då jag skulle köra om en bil som jag tyckte körde för långsamt. När jag skulle in till mitt körfält igen efter omkörningen så var där djupa spår. Då vet jag att det gäller att inte tveka utan bestämt köra över dem, annars kan man få ett rejält kast och snurra runt.
Mina vinterdäck går nu på andra säsongen och det är dags att fundera på vilka däck jag ska ha kommande vinter. Det finns en riktigt bra tjänst på nätet som utifrån mitt registreringsnummer visar vilka däck som finns att tillgå. Det tycker jag är smidigt då jag inte ens behöver veta vilken däckdimension som jag har.
Detta blogginlägg är ett samarbete med Tyred däck.

Inga kommentarer: