2 februari 2016

Att skrota en bil

När jag tittar tillbaka på mina bilar som jag haft och ägt så är det en sak som ofta framstått som viktig. Hur länge ska jag ha kvar den, köra den och reparera den.
Jag har under alla år försökt att ha rätt så billiga bilar, i alla fall om man ser till dess inköpspris. Sedan vet jag att jag i en del fall lagt ned långt mer än inköpspriset för att kunna hålla bilen rullande.
Jag har också tidigare ägt flera av min sons bilar så där ett tag var det rätt så full på gården. Där stod både körbara och icke körbara bilar om man säger så. De blev liksom kvar därför att det fanns plats för dem att stå kvar. Intresset var väl inte heller så stort att bli av med dem då de var betydligt trevligare att skruva i nyare bilar.
Det här med att skrota en bil har jag alltid upplevt lite svårt. Hur ska man göra, måste jag leverera in bilen till skrotningsfirman och hur ska det gå till utan ett speciellt bilsläp?
Tack och lov så hittade jag ett företag på nätet som hjälper till med just detta. De kan erbjuda sina tjänster över hela Sverige och visar på olika vägar att kunna bli av med sin bil. Dessutom miljövänligt, inte att förglömma.
Det får mig att fundera på de där bilarna som fortfarande står där. Det är nog dags att ta tag i saken.
Detta inlägg är ett samarbete med Skrotabilen.se

Inga kommentarer: