27 januari 2016

Stugan

Jag och min syster äger en stuga i fjällen. Det var vår pappa som byggde den under många år. Stugan tog sin tid att bli färdig men den har verkligen fyllt sitt syfte som en plats för reträtt, vila och återhämtning. Den ligger i väglöst land så för att komma dit behöver man gå en knapp kilometer från den stora vägen. Det finns inte heller ström, vatten eller avlopp. Den är med mina mått mätt en stuga. Något annorlunda än det man är van vid.
Stugan är varmbonad hjälpligt så att det går att vistas där på vintern. Det är alltid en utmaning att komma dit då det är kallt utomhus. Att börja elda när det är flera minusgrader inomhus tar sin tid.
På självaste julaftonen så ville min svåger visa att han hittat en sida som hade olika varor och utrustning just för oss som har stugor lite avlägset belägna. Här finns flera energilösningar för både fasta och mobila enheter som stugor, husvagnar, båtar etc. Det som blivit mest intressant för svågern var en dieselkamin som kunde fjärrstyras via en mobiltelefon. Genast fick drömmen fart. Tänk att kunna slå på värmen en dag innan beräknad ankomst och komma till en uppvärmd stuga.
Det skulle verkligen höja komforten väsentligt.
Detta inlägg är ett samarbete med Lego Elektronik AB

Inga kommentarer: