21 januari 2016

Paddla kajak

Ibland kan man verkligen behöva drömma sig bort. Idag är det full vinter med 30 grader. På mitt jobb var det 35 grader. Att i januari månad skriva och drömma sig bort till en varm och skön sommar kan tyckas lite konstigt men ofta upplever jag att vi människor rätt så ofta gör just det. Drömmer oss bort. Till en annan värld, ett annat liv, annan plats osv.
Jag har paddlat mycket i mina dagar. Främst under min ungdomstid men även en del senare. Sovit ute i tält, gjort upp eld och lagat mat över öppen eld. Det jag alltid tyckte om med att paddla var närheten till naturen. Man kom allt så nära. Att med ett par decimeter över vattnet glida fram nära en strandkant vid en sjö eller en liten bäck gav en stark närhetskänsla till allt som finns i naturen.
Jag paddlade uteslutande med kanot. Och samtalet bland mina vänner och hos mig själv har så ofta gått till att paddla även en kajak. Den går lätt och den finns i så många olika varianter.
Ofta paddlade vi i olika stora forsar vilket inte riktigt är att rekommendera med en kanot men väl med en kajak. Den tål ofta mer forsvågor, det stänker inte in vatten på samma sätt som gör att en kanot kan sjunka. En kajak i en fors torde vara en upplevelse. Jag hittade en sida som gör detta möjligt och organiserat. I staden på vatten där man ofta färdats i andra båtar erbjuder just detta. Att få testa att paddla en kajak i en fors. I Stockholm!

Inga kommentarer: