21 januari 2016

På taket

Det luktar avlopp i huset. Inte så mycket men den finns där. Det är inte trevligt men det får gå. Speciellt när man spolar på toaletten så kommer den. Lukten. Jag vet var felet sitter. Uppe på taket mynnar avluftningen ut från avloppet. Och nu under köldperioden så har den frusit. Igår då det trots allt bara var kring 20 grader så var jag upp på taket och satt grensle över taknocken och hasade mig fram i mörkret med min pannlampa fram till stosen där ventilationen finns. Från stosen fanns en liten snöstrut som jag tog bort men jag upplevde att det inte blev öppet för det. Felet satt längre ned i en böj som jag inte kom åt.
Ikväll hade jag tänkt gå upp igen med en slang eller något för att försöka komma åt bättre. Men ikväll är det 30 grader och jag vill inte vara ute så mycket. Det får vänta ett par dagar till då det ska bli lite mildare. Och lukten...den är kvar. Man står ut. Vi har varmt och allt annat fungerar i huset, tack och lov.

Inga kommentarer: