26 januari 2016

Ett typsnitt

I mitt dagliga arbete så ingår att ofta göra olika former av foldrar eller broschyrer eller prospekt. Kärt barn har många och flera namn. Ofta är det en utbildning eller kort kurs som ska marknadsföras på något sätt. Givetvis läggs dessa ut på vår hemsida, vår Facebooksida, skickas ut via mail och ibland även via vårt Instragramkonto.
Allt detta är gott och väl och vi når ut på ett hyfsat bra sätt.
Men ett papper är alltid ett papper. Det är få saker som så direkt förmedlar en känsla och ett budskap. I realtid så möts både avsändare och mottagare.
– Varsågod, kolla in den här kursen.
Ögon och händer möts. Det skapas kontakt.
Därför håller vi på det med fortfarande. Att göra och trycka upp pappersinformation. Det fungerar bättre till en del och sämre till en del andra. Men det kompletterar andra digitala sätt att berätta..
I dessa pappersprodukter så ingår givetvis att hitta en så beskrivande text som möjligt kombinerat med bra bilder, bra tryck, bra papper och ett vettigt typsnitt.
Under lång tid har jag vald det förvalda "calibri" och tyckt att det fungerar OK. Men nu använder jag oftare och oftare "candara".
Jag gillar den både raka stilen "san serif" men samtidigt de lite lätt böjda fonterna. Stilrent och med finess skulle jag säga.

Inga kommentarer: