28 december 2015

På läger

Nu är jag på läger igen. Det är faktiskt tionde gången som jag är på läger med ungdomar över nyår. Livskraft polar heter lägret och vänder sig till ungdomar som konfirmerat sig i sommar, förra sommaren eller därförra sommaren.
Vi blev hela 150 st detta år. Jag tror att det är rekord. Vi brukar ligga kring 100 eller strax däröver, därför är det extra kul att vi blev så många.
Vi håller till på min arbetsplats som nu är alldeles full med ungdomar som sitter i alla sittgrupper som finns, ligger på madrasser i nästan alla klassrum och trängs i vår matsal som bara rymmer 100 sittande. Det går bra. Min bild är att ungdomar är så vana från sin vardag på sin skola att trängas. Man är van att ta hänsyn till varandra och vänta på sin tur.
Lägret är ju just ett nyårsläger så det slutar på nyårsdagen men jag får ledigt redan dagen före nyårsafton då jag ska hem och fira nyår med min familj och vänner. Det blir trevligt men ändå lite kluvet. Att lämna det kreativa kaos som ungdoamr står för och inte som förr om åren fira in det nya året med dem känns lite märkligt. Trots allt är det skönt att få komma hem så småningom och vila ut. De många gånger jag varit emd under hela lägret har det gjort att jag varit helt slut i flera dagar.

Inga kommentarer: