12 december 2015

Kamera

Jag äger flera kameror. Att fotografera är något av mitt intresse som legat i dvala i tider då annat kommit emellan. Visst har jag fotograferat, men ändå inte. Att ta bilder med sin mobil blir ju som det blir. Det blir en bild, med rätt så hyfsat kvalité i de flesta fall men ändå, ärligt talat. Inte blir det bra.
Så har det varit och är det även för mig. Man tar sin bild, man publicerar den och tror sig vara nöjd. Det är man inte, men det får gå. Det får räcka. Skärpan är rätt så OK, kompositionen haltar och formatet är uselt. Alltid lite för långt ifrån själva motivet. Det är egentligen rätt så illa.
Jag tänker råda bot på detta. Bli en bättre fotograf. Ta de bilder jag vill ta. Visst kommer det att bli en och annan mobilbild då och då men ändå, en mer eller mindre riktigt kamera är ju oslagbar.
Det slog mig, just detta när jag började kolla på kompaktkameror med inbyggd WiFi. Visst skulle det vara bra. Kunna "se" kameras minneskort direkt i sin dator. Bara plocka de bilder man vill ha och publicera. Mjae, det finns ju minneskortläsare i min dator. Det finns sladd. Det är ganska lätt att använda om man vill. Inget WiFi alltså. Så...nu ska jag ha med mig kameran. Alltid. Lika viktig som min telefon. Det kommer att bli bättre bilder. Jag kommer att bli mer nöjd, hoppas jag.
Ta bara bilden här nedan från idag när jag var ute och flög en sväng. Jag ville ta lite bilder att publicera. Jag tar min mobil och försöker hitta rätt App medan jag flyger. Det är inte helt lätt. Att då tänka sig att ta upp min kamera som är gjort just för att kunna ta bilder är ju betydligt enklare och det blir mycket bättre bilder. Bara att ta upp kameran. Slå på den och hitta avtryckaren. Lätt.
Insikter som smärtar. Varför har jag inte tänkt på detta tidigare, jag vet det ju så väl.

Inga kommentarer: